Ripsipidennykset

Olen tehnyt klassisia ripsipidennyksiä vuodesta 2014 ja noin vuotta myöhemmin kouluttauduin volyymiripsiin. Minulta löytyy siis vuosien kokemus ripsipidennyksistä. Minulle on tärkeää että pidennykset eivät vahingoita omia ripsiä, siksi pituus ja kuitujen paksuus (ja volyymeissa kuitujen määrä) katsotaan aina tapauskohtaisesti asiakkaan omien ripsien mukaan.

Pidennyksiä löytyy eri kaarevuuksia, pituuksia ja paksuuksia ja ne mietitään aina tapauskohtaisesti mitkä sopii parhaiten juuri sinulle. 

Klassiset ripsipidennykset

Klassisissa ripsipidennyksissä yhteen ripseen liimataan yksi kuitu. Käytän nykyään vain flat-kuituja, jotka ovat halkaisijaltaan ellipsin  muotoisia, eli kevyempiä kuin tavalliset klassiset pidennykset, mutta antavat yhtä näyttävän lopputuloksen.

Volyymiripset

Volyymiripsissä yhteen ripseen asennetaan monta ohuen ohutta kuitua, joka muodostaa viuhkan yhteen luonnonripseen. Vaikka yhteen ripseen tulee monta kuitua, on niiden yhteispaino kevyempi kuin yhden klassisen kuidun, koska volyymikuidut ovat halkaisijaltaan vain 0,03-0,07mm (klassiset kuidut ovat 0,15-0,20mm). Volyymiripsillä saat siis tuuheamman ja pehmeämmän lopputuloksen kuin klassisilla ripsipidennyksillä. Volyymikuiduilla on enemmän variaatiomahdollisuuksia, niillä saa aikaan todella luonnollisen tai hyvin muhkean lopputuloksen, riippuen asiakkaan toiveista.

Toki myös volyymiripsissä on otettava huomioon asiakkaan omat ripset, hyvin harvoihin ja hentoisiin/lyhyisiin ripsiin ei voi tehdä hurjan tuuheaa lopputulosta. Toiveista ja lähtökohdista riippuen yhteen viuhkaan tulee 2-7 kuitua.

Ripsipidennysten hoito

Ripsipidennysten kotihoito on myös erittäin tärkeää jotta ripset pysyvät hyvässä kunnossa seuraavaan huoltokertaan asti. Päivittäinen pesu (pelkkä vesi ei riitä!!) kunnollisella ja pidennyksille soveltuvalla pesuaineella on yksi tärkeimmistä asioista. Pesuaine ei saa sisältää öljyä, koska se heikentää liiman pysyvyyttä. Vaahtomainen puhdistusaine soveltuu kaikista parhaiten pidennysten pesuun, koska se puhdistaa tehokkaasti, mutta hellävaraisesti etenkin ripsen tyven, jonne lika helposti kerääntyy (ilman saasteet, meikki, ihosta irtoava tali ja rasva jne). Itse suosittelen Chrissanthie-puhdistusvaahtoa, koska se on hyvin antiseptinen ja erityisesti pidennyksille kehitetty puhdistuaine!

Pesun jälkeen painele ripset kevyesti pyyhkeellä tai talouspaperilla kuivaksi ja odota muutama minuutti ennenkuin harjaat ne ripsiharjalla (saat minulta aina uuden ripsiharjan mukaan).

Vältä pidennysten turhaa mekaanista rasitusta (muutama harjauskerta päivässä riittää) sekä hiuslakan joutumista ripsille (saa etenkin volyymikuidut sumppuun). Myös nukkumisasento voi vaikuttaa pysyvyyteen, jos nukut esim kyljelläsi/mahallaan, saattaa tyynyyn hankaava/osuva puoli harventua nopeammin. 

Huoltoon suosittelen tulemaan ilman meikkiä ja juuri pestyillä silmillä, näin varmistetaan että pidennykset ovat puhtaat eikä epäpuhtaudet estä liimaa tarttumasta kunnolla.

Huom. Uusillä ripsipidennyksillä on viikon takuuaika (kun kotihoito-ohjeita on noudatettu), joten mikäli ongelmia ilmenee, ilmoitathan niistä viikon kuluessa laitosta, kiitos!

- Ulla-